Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας & Ιθάκης "ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ"

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 04 Αυγούστου 2019 η Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Λαογραφικού & Ιστορικού Συλλόγου Κεφαλληνίας και Ιθάκης «Το Ριφόρτσο» σύμφωνα με το καταστατικό μετά την παρέλευση τριετίας. Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου κατά τις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν αναδείχθηκαν τα μέλη τα οποία θα απαρτίσουν το νέο ΔΣ του Συλλόγου.

Οι αρχαιρεσίες έλαβαν χώρα σε αίθουσα του Επιμελητήριου Κεφαλονιάς και Ιθάκης με τη συμμετοχή 150 μελών του συλλόγου.

Στη συνέχεια, την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου αποτελείται από:ΦΩΚΑΣ Διονύσιος Πρόεδρος

ΚΟΥΡΟΥΠΟΥ Αναστασία Γεν. Γραμματέας

ΔΕΜΠΟΝΟΣ Ανδρέας Αντιπρόεδρος για θέματα Κεφ/νιάς - Ιθάκης

ΚΑΠΠΑΤΟΣ Ορέστης Αντιπρόεδρος για θέματα Αθήνας- Πειραιά

ΠΕΦΑΝΗΣ Γεράσιμος Ταμίας

ΑΠΕΡΓΗ Ουρανία Μέλος

ΦΩΚΑ Αικατερίνη Μέλος


 

 

Η λέξη ΡΙΦΟΡΤΣΟ στην Κεφαλονίτικη και Θιακή ντοπιολαλιά σημαίνει ΄΄ΕΝΙΣΧΥΣΗ΄΄ αυτό που θέλουμε να πετύχουμε, Επαναδημιουργία –Επανεκίνηση-Επαναδραστηριοποίσηση όλων των ανθρώπων που αγαπούν τα νησιά μας, την ιστορία τους, τον πολιτισμό τους, που πιστεύουν ότι έχουμε να παρουσίασουμε πολλά ιστορικά γεγονότα και να αναβιώσουμε άγνωστα και ξεχασμένα δρώμενα.

Σκοποί του Συλλόγου είναι η έρευνα-τεκμηρίωση και ανάδειξη κάθε ωραίου, απλού, ιστορικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος που αφορα τα νησιά μας,η ανάδειξη και διατήρηση της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς,

Επιπλεόν σκοπός του συλλόγου είναι η φανέρωση και ανάδειξη των προσώπων που διαβιούν στο εξωτερικό, τιμούν την καταγωγή τους και αξίζει να γίνουν αρωγοί στα όμορφα δρώμενα των νησιών μας, τιμώντας τους πρώτα για το έργο τους.

Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη γέννησαν προσωπικότητες με τοπικό και διεθνές ενδιαφέρον που χάραξαν σελίδες ιστορίας και προσφοράς.

Αυτές τις μορφές όπως ο Χουάν Ντε Φωκά, Αφοί Λειχούδη Μικελακάτος, Λοβέρδος Νικόλαος, Κωνσταντίνος Γεράκης και πολλοί άλλοι, αξίζουν την ανάλογη προβολή για να είναι οδοδείκτες μιας νέας μελλοντικής προσφοράς στα νησιά μας.

Γι΄αυτό σας θέλουμε όλους κοντά μας, πιστεύοντας πως ενώνοντας τις δυνάμεις μας θα πετύχουμε πολλά για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.


Αυτός ο ιστότοπος δεν
κρατάει στατιστικά και δεν αναλύει την επισκεψιμότητα.