Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας & Ιθάκης "ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ"

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στον Πειραιά η προβολή του ντοκιμαντέρ "Το Αργοστόλι που αγαπάμε" - Δείτε το trailer

  • Κατηγορία Νέα

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Ιστορικό Σύλλογο Κεφαλληνίας & Ιθάκης "Το Ριφόρτσο" σας προσκαλούμε στην προβολή του ντοκιμαντέρ- αφιέρωμα στα 260 χρόνια του Αργοστολίου ως πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς με τίτλο "Το Αργοστόλι που αγαπάμε", το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 18:30 στην Ιωνίδειο Σχολή Πειραιά.

Στη συνέχεια θα μας ταξιδέψει μουσικά η χορωδία και η μαντολινάτα του Μουσικού Σχολείου Πειραιά. Θα ακολουθήσει κεφαλονίτικο τραταμέντο.

Είσοδος Ελεύθερη
Μέσα από το ντοκιμαντέρ θα ζωντανέψει ένα Αργοστόλι ιστορικό, κοσμοπολίτικο, λαογραφικό και ερωτικό. Θα θυμηθούμε και θα ακούσουμε για μια πόλη άλλης εποχής, που δεν είχε τίποτε να ζηλέψει από τις μεγάλες Ευρωπαϊκές, με τον Πόντε της, την Ντογκάνα, τα θέατρα, τα αρχοντικά και τα όμορφα κτίρια, την καταπληκτική Φιλαρμονική που κάθε Πέμπτη και Κυριακή έδινε το στίγμα της χαράς στην Πλατεία, τις σχολές και τα σχολαρχεία, τις εκκλησίες με τα περίφημα καμπαναριά, τις ταβέρνες, τα ονομαστά ζαχαροπλαστεία και τα χοροδιδασκαλεία της, τις καντάδες της.Μια Επτανησιακή και συνάμα Ευρωπαϊκή πόλη η οποία έσβησε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα εκείνον τον Αύγουστο του 1953, αλλά δεν χάθηκε στην λήθη. Παραμένει, όπως και όλη η Κεφαλονιά, στην θύμηση των μεγαλυτέρων, στα όνειρα των μικρότερων, μα στις καρδιές όλων μας.

Βασικοί συντελεστές του ντοκιμαντέρ:

Σκηνοθεσία Σταύρος Παπαδάτος

Διεύθυνση παραγωγής Διονύσης Φωκάς

Σενάριο Ηλίας Τουμασάτος

Εικόνα-Ήχος-Μοντάζ Κώστας Φραγκιάς

Μοντάζ Γιώργος Μεσσάρης