Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας & Ιθάκης "ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ"

Τρεις εκδηλώσεις του Ριφόρτσο στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι την εορταστική περίοδο

  • Κατηγορία Νέα

Στις 29 Δεκεμβρίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ του Συλλόγου Ριφόρτσο " Το Αργοστόλι που αγαπάμε"... με δωρεάν είσοδο!

Ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ με αφορμή τα 260 χρόνια που είναι πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς, ξεκινάει από τη γέννηση του Αργοστολιού το 1757 και καταλήγει στο σήμερα , μέσα από δραματοποιημένες σκηνές, φωτογραφίες, βίντεο, χορούς και συνεντεύξεις !!!

Η προβολή θα γίνει στις 20.30 της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου, σε λίγες μέρες θα σας παρουσιάσουμε το trailer του ντοκιμαντέρ !

Το Ριφόρτσο συνεχίζει με δύο ακόμα εκδηλώσεις την εορταστική περίοδο.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα , σε ημερομηνία και ώρα που θα σας ανακοινωθεί σύντομα θα προβληθεί στο Ληξούρι, το ντοκιμαντέρ μας "Η κουλούρα της γωνιάς", ένα ωραίο έθιμο των Χριστουγέννων στο νησί, ήταν και η «Κουλούρα της γωνιάς», το οποίο γινόταν παραμονή αυτής της μεγάλης θρησκευτικής εορτής, όπως μνημονεύεται από περιηγητή στην Κεφαλονιά το 1829.

Και στις 27 Δεκεμβρίου και ώρα 20.00 στο Δημοτικό θέατρο Αργοστολίου η εκδήλωση "ΘΗΝΑΙΑ…έτσι! όπως παλιά" σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Αγκώνα.

Καλές γιορτές να έχουμε !!!