Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας & Ιθάκης "ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ"

Παρουσίαση βιβλίου του Ρήγα Καππάτου : «Τρεις Μπαλλάντες και μια μεταφυσική οδηγία προς τους επισκέπτες στα Καππάτα»

  • Κατηγορία Νέα
«Τρεις Μπαλλάντες και μια μεταφυσική οδηγία προς τους επισκέπτες στα Καππάτα», από τις εκδόσεις "Εκάτη" και το βιβλιοπωλείο "Κύβος".

Το νέο βιβλίο του πολύ γνωστού Κεφαλονίτη - Δηλίνη συγγραφέα, ποιητή & μεταφραστή Ρήγα Καππάτου, θα παρουσιασθεί το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00, στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη.

Το βιβλίο αποτελείται από τέσσερα ποιήματα. Τα τρία πρώτα συνθετικά ποιήματα, μέχρι πριν καιρό ήταν ανέκδοτα. Πρόσφατα όμως, ο ποιητής - συγγραφέας τα ξαναδούλεψε, αφαιρώντας ή προσθέτοντας λεπτομέρειες και άλλα στοιχεία. Το τέταρτο ποίημα του βιβλίου, γράφτηκε πριν από λίγο καιρό, έχοντας ως έναυσμα την ανάγνωση και επεξεργασία των άλλων τριών.

Είναι γραμμένο, με τρόπο που να θυμίζει είτε μεταθανάτια γραφή, είτε ότι γράφτηκε για να διαβαστεί μετά το θάνατο του ποιητή. Κύριο συστατικό του βιβλίου είναι η θύμηση, η έννοια του χρόνου και η επίδρασή του στο παρόν, που μέσα από αυτόν και στη διάρκειά του, αλλάζουν μέρη, έθιμα και άνθρωποι. Θα μιλήσουν για το βιβλίο , ο πρόεδρος του συλλόγου Ναυτικών "Νίκος Καββαδίας" καπετάν Αναστάσης Παγουλάτος , η Ελένη Κουνάδη και ο ποιητής.

Σας περιμένουμε!!