Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας & Ιθάκης "ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ"

Εκδήλωση από το Ριφόρτσο για την υιοθεσία της Λακήθρας από τους Γάλλους την περίοδο των σεισμών του 1953

  • Κατηγορία Νέα

O Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας & Ιθάκης «ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ» και η Τοπική Κοινότητα Λακήθρας σας προσκαλούν στην εκδήλωση:

 

Ιστορία και Λαογραφία της Λακήθρας - Η υιοθεσία του χωριού από τους Γάλλους την περίοδο των σεισμών του 1953, στην δύσκολη εκείνη ώρα «μηδέν» για τα νησιά μας. “

 

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

 

Ώρα 20.30 μ.μ, στο αμφιθέατρο της «Καλλιθέας» στην Λακήθρα.

 

Μια εκδήλωση για έναν τόπο με ιστορία από τα αρχαία χρόνια, μέχρι και τα νεώτερα, αλλά και με πλούσια λαογραφία. Οι ανασκαφές του Μαρινάτου, το 1931, έφεραν στο φως σπουδαία μυκηναϊκή ιστορία και αργότερα , στα χρόνια των Φράγκων και των Βενετών, τα μέρη τούτα ήταν σημαντικά. Στα μεγάλα γεγονότα του 1800 που άλλαξαν την πορεία των νησιών μας, στην Επανάσταση του γένους, στην Αγγλοκρατία, στην Ένωση, στον προηγούμενο αιώνα και στους πολέμους του, η περιοχή αυτή έχει πάντα κάτι να μας πει.

 

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα στην επίτιμη πρόξενο της Γαλλίας στην Κεφαλονιά, για τη βοήθεια και την προσφορά της χώρας αυτής στους κατοίκους της Λακήθρας, στη δύσκολη περίοδο των σεισμών του 1953.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την στήριξη της ΚΕΔΗΚΕ. Μαζί μας θα είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Ευφημίας «'Το Φανάρι». Μετά το πέρας της εκδήλωσης , θα ακολουθήσει τραταμέντο.

 

Είσοδος ελέυθερη