Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας & Ιθάκης "ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ"

Με άρωμα άλλης εποχής τα γυρίσματα για το ντοκιμαντέρ " Αργοστόλι 260 χρόνια πρωτεύουσα " (εικόνες)

  • Κατηγορία Νέα
Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τα γυρίσματα για το ντοκιμαντέρ "Αργοστολι 260 χρόνια πρωτεύουσα", που είναι μια παραγωγή του πολιτιστικού, λαογραφικού, ιστορικού συλλόγου Ριφόρτσο, με την περιφέρεια Ιονίων Νήσων.


Της Κατερίνας Φωκά

Στα γυρίσματα που έγιναν την Κυριακή 11 Ιουνίου στο κτήμα του κ. Μεμά Καλογηράτου, συμμετείχαν μέλη από τον χορευτικό σύλλογο Λύκειο Ελληνίδων και η ηθοποιός Εύα Μπεριάτου. Ρομαντικές, νοσταλγικές εικόνες μας ταξίδεψαν σε μια άλλη εποχή, τότε που στην Κεφαλονιά υπήρχαν κοντέσες, κόντηδες,  κύριες της αριστοκρατίας με πανέμορφες τουαλέτες και πανάκριβα κοσμήματα.

Ο σκηνοθέτης κ. Σταύρος Παπαδατος κατάφερε με τις οδηγίες του να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα της εποχής εκείνης Αργοστόλι γύρω στα 1910. Οι καλεσμένοι αρχίζουν να καταφθάνουν στο αρχοντικό για την δεξίωση. Πιασμένα τα ζευγάρια αγκαζέ, ανεβαίνουν τα σκαλιά και μαζεύονται όλοι στο σαλόνι. Εκεί γίνεται το κέρασμα, το συνηθισμένο, αρχίζουν την κουβέντα, ένας νεαρός παίζει μαντολίνο, μια δεσποινίδα διαβάζει ποιήματα του σατυρικού ποιητή Γεωργίου Μολφέτα και η βραδιά συνεχίζεται χορεύοντας βαλς και ταγκό. Στα γυρίσματα παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του συλλόγου Ριφορτσο Διονύσης Φωκάς, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ευρώπη Μοσχονά, ενώ τις λήψεις έκάνε το fragias studio.