Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας & Ιθάκης "ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ"

Το “Ριφόρτσο” φέρνει κοντά Κεφαλονίτες και Θιακούς σε όλο τον κόσμο- Σε ζωντανή μετάδοση η εορταστική εκδήλωση στο Αργοστόλι !!!

  • Κατηγορία Νέα

Ο Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας & Ιθάκης «ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ»  διοργανώνει την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19.00 μμ, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος», εκδήλωση με τίτλο :

«Ήθη και Έθιμα του Δωδεκαημέρου στα νησιά μας, ανάπλωρα στο χρόνο, με καράβι το Ριφόρτσο» 

Θα θυμηθούμε παλιά εορταστικά ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων των νησιών μας, σε μια προσπάθεια διάσωσης της παράδοσής μας, ώστε οι εικόνες του παρελθόντος, να γίνουν θεμέλια στο σήμερα και να στηρίζουν γερά το αύριο. 

Επίσης μεταξύ άλλων, θα προβληθεί ένα ντοκιμαντέρ για το παλαιό έθιμο "Η κουλούρα τση γωνίας" στην Κεφαλονιά του 1829 και θα δούμε ηλικιωμένους συμπατριώτες μας, να παρουσιάζουν τις θύμησες τους , από παλιές γιορτάδες.

Μαζί μας θα είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Ευφημίας “Το Φανάρι” και η τραγουδιστική παρέα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βλαχάτων “Αίνος”, η οποία θα τραγουδήσει τα παραδοσιακά μας κάλαντα.

Mε την αξιοποίηση της τεχνολογίας , θα μεταδώσουμε ζωντανά την εκδήλωση με live streaming διαδικασία, από την σελίδα του συλλόγου μας  rifortso.gr , δίνοντας στην Ομογένειά μας, τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την εκδήλωση σε πραγματικό χρόνο (real time).

Θα παρακαλούσαμε Κεφαλονίτες και Θιακούς της Ομογένειας, να κάνουν γνωστή την εκδήλωση σε συμπατριώτες μας που δεν έχουν δυνατότητα να την μάθουν μέσω του διαδικτύου. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail :   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Είσοδος ελεύθερη.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κεφαλονιάς  (ΚΕΔΗΚΕ) 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο Πρόεδρος                         Ο Γραμματέας 

Φωκάς Διονύσης         Καππάτος Ορέστης