Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας & Ιθάκης "ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ"

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου η εκδήλωση και η προβολή του ντοκιμαντέρ “Σκιές του χθες – Τα εγκαταλελειμμένα χωριά της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης”

  • Κατηγορία Νέα

Ο Πολιτιστικός, Λαογραφικός & Ιστορικός Σύλλόγος Κεφαλληνίας και Ιθάκης «Το Ριφόρτσο» διοργανώνει εκδήλωση με θέμα “Σκιές του χθες – Τα εγκαταλελειμμένα χωριά της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης” το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 21.00 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος».

 


Στο πρώτο μέρος θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Σκιές του χθες» σε σκηνοθεσία Γιώργου Μεσσάρη. Το ντοκιμαντέρ, παίρνει το θεατή σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στους εγκαταλελειμμένους οικισμούς και χωριά των δύο νησιών, σε μέρη που κάποτε έσφυζαν από ζωή και που σήμερα είναι «Σκιές του χθες»… Οι καταστρεπτικοί σεισμοί, οι πόλεμοι με τους ανελέητους βομβαρδισμούς και η μαζική μετανάστευση προκάλεσαν την εγκατάλειψη χωριών και οικισμών και τις μετακινήσεις πληθυσμών τους σε άλλες περιοχές.


Να σημειωθεί ότι το ντοκιμαντέρ θα έχει αγγλικούς υπότιτλους, ικανοποιώντας το αίτημα των αγγλόφωνων συμπολιτών μας.


Στο δεύτερο μέρος, η ορχήστρα νέων Κεφαλονιάς υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σωκράτη Μπένου θα μας “χαρίσει” μια όμορφη μουσική βραδιά.


Η εκδήλωση θα κλείσει με κέρασμα.


Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.Δείτε το «τρέιλερ» του ντοκιμαντέρ 
A cultural event organised by "Rifortso"


ON SATURDAY, 5TH OF OCTOBER THE SCREENING OF THE DOCUMENTARY “SHADOWS OF YESTERYEAR”


The Cultural, Folkloric and Historical Association “To Rifortso” is organising the screening of the documentary “Shadows of yesteryear” on Saturday, 5th of October, at 21:00 o’clock, at the Theatre “Ο Kefalos”.


The documentary, directed by George Messaris (with English subtitles) is about the deserted settlements and villages of Kefallonia and Ithaca.


The screening will follow a musical program under the direction of the conductor Sokratis Mpenos.


The event will end with a Kefallonian treat.


Entrance is free.