Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας & Ιθάκης "ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ"

Αίγιο: Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση για τη συμβολή Κεφαλλήνων και Θιακών στην Εθνική Παλιγγενεσία (εικόνες)

Το Σάββατο 17 Μαρτίου στο Αίγιο, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση ιστορίας και πολιτισμού, με θέμα " Η συμβολή των Επτανήσων και δη των Κεφαλληνων και Θιακών στην Εθνική Παλιγγενεσία", στο πολιτιστικό κέντρο " Αλέκος Μέγαρης "


Η εκδήλωση ήταν  διοργάνωση του συλλόγου Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Αιγιαλείας - Καλαβρύτων σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΠΑ και τον Πολιτιστικό, Ιστορικό, Λαογραφικό Σύλλόγο «Το Ριφόρτσο» Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

Στην εκδήλωση λόγο απηύθυνε ο πρόεδρος του συλλόγου Κεφαλληνων και Ιθακησίων Αιγιαλειας και Καλαβρύτων ο " Άγιος Γεράσιμος " , κ. Μιχάλης Ψύχας, ο κ. Γεράσιμος Μεσαάρης , η κ Γωγώ Παπαφράγκου και εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου "Ριφόρτσο", η κ.Αικατερίνη Φωκά . Κατα τη διάρκεια της εκδήλωσης διαβάστηκαν κείμενα του Αντιπρόεδρου και του Γραμματέα του "Ριφόρτσο" Τηλέμαχου Καραβία και Ορέστη Καππάτου.

Στην εκδήλωση , ερμήνευσε τραγούδια η σοπράνο Αλίκη Ζαφείρη, συνοδευόμενη απο τον Χρήστο Λεοντή στο πιάνο . Την εκδήλωση έκλεισε η πολυφωνική Χορωδια Αιγιαλείας, υπό την διεύθυνση της Αλίκη Ζαφείρη.