Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας & Ιθάκης "ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ"

Με επιτυχία η εκδήλωση για τον σπουδαίο Γάλλο αρχιτέκτονα André Ravéreau στην Αγία Ευφημία (εικόνες)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο πολιτιστικό κέντρο της Αγίας Ευφημίας  από τον Πολιτιστικό σύλλογο Αγίας Ευφημίας «Το Φανάρι», τον Πολιτιστικό, Ιστορικό & Λαογραφικό σύλλογο Κεφαλονιάς & Ιθάκης «Το Ριφόρτσο» και την επίτιμη Πρόξενο της Γαλλίας στην Κεφαλονιά κα Sinagra Emmanuelle, η εκδήλωση  προς τιμή του Γάλλου αρχιτέκτονα André Ravéreau.

Νωρίτερα έγινε η ονοματοδοσία δρόμου του χωριού της Αγίας Ευφημίας, με την ονομασία Γαλλικής Δημοκρατίας - André Ravéreau τιμώντας με αυτό τον τρόπο τους Γάλλους που υιοθέτησαν το χωριό μετά τους σεισμούς του 1953 και ιδιαίτερα τον αρχιτέκτονα που έχτισε τα σπίτια τους. Στην μικρή τελετή ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της Γαλλίας και της Ελλάδας από την  τραγουδίστρια κα Anna Pia Basile, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν , η επίτιμη Πρόξενος της Γαλλίας στην Κεφαλονιά κα Sinagra Emmanuelle, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Βαγγέλης Κεκάτος, ο Αντιδήμαρχος Πυλάρου κ. Μιχάλης Γάκης και  η κόρη του Γάλλου αρχιτέκτονα, κα Maya Ravéreau.

Στην εκδήλωση που ακολούθησε
προς τιμή του Γάλλου αρχιτέκτονα André Ravéreau, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του συλλόγου Αγίας Ευφημίας "Φανάρι" κα Ρούλα Γονατά Μουστάκη και ο πρόεδρος του συλλόγου "Το Ριφόρτσο" κ. Διονύσης Φωκάς.

Στη συνέχεια
παρουσιάστηκε ένα μικρό τμήμα αρχείου του ιδρύματος Association Aladar, ένα αφιέρωμα στην μνήμη του σπουδαίου Γάλλου αρχιτέκτονα André Ravéreau, ο οποίος ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στο νησί της Κεφαλονιάς, συνέβαλε στην ανοικοδόμηση του χωριού, αμέσως μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1953,  ερωτεύθηκε στην Αγία Ευφημία την μετέπειτα σύζυγό του, Manuelle Roche, εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο σπουδαίους σύγχρονους Γάλλους αρχιτέκτονες και έφυγε πρόσφατα για το αιώνιο ταξίδι.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν οι κα. Ρούλα Γονατά Μουστάκη, ο κ. Ορέστης Καππάτος Γραμματέας του συλλόγου "Το Ριφόρτσο" η Κα Sinagra Emmanuelle, ο κ. Γιάγκος Μεταξάς και η κα. Maya Ravéreau. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Μάκης Αλυσανδράτος.
 

Τον άψογο συντονισμό τόσο της ονοματοδοσίας όσο και των προβολών, είχαν αναλάβει οι κκ. Ελένη Καλαφάτη και Ζωή Σπετσιέρη.

Την εκδήλωση, πλαισίωσε  μουσικά, η Ορχήστρα & Μαντολινάτα νέων Κεφαλονιάς, υπό την διδασκαλία του κου Σωκράτη Μπένου.