Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας & Ιθάκης "ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ"

Με επιτυχία η εκδήλωση «Βαλσαμάτα από τα βάθη των αιώνων στο σήμερα» (εικόνες)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 η εκδήλωση «Βαλσαμάτα από τα βάθη των αιώνων στο σήμερα» στο  πολιτιστικό περίπτερο Βαλσαμάτων.


Ο Χορευτικός Όμιλος Βαλσαμάτων Κεφαλονιάς «Ο Βάλσαμος», διοργάνωσε με επιτυχία την εκδήλωση,  σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Λαογραφικό & Ιστορικό Σύλλογο Κεφαλληνίας και Ιθάκης «Το Ριφόρτσο»  παρουσιάστηκαν άγνωστα στοιχεία μέσα από την ομιλίες και  προβλήθηκε ένα ντοκιμαντέρ που ταξίδέψε σε άλλες εποχές, όταν το παλιό χωριό στα Βαλσαμάτα ήταν χτισμένο στους πρόποδες του Αίνου.Ο Γεράσιμος Γαλανός αναφέρθηκε στους χορευτές των Βαλσαμάτων στο πέρασμα του χρόνου και ένα ποιήμα για το παλιό χωριό ανέγνωσε ο Νίκος Βαλλιανάτος.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του χορευτικού ομίλου Βαλσαμάτων «Ο Βάλσαμος» Σωτήρης Κακαρούμπας, ο πρόεδρος του συλλόγου "Το Ριφόρτσο" Διονύσης Φωκάς και ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελος Κωνσταντάκης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στο προαύλιο του πολιτιστικού περιπτέρου αλλά μια μπόρα ανάγκασε τους διοργανωτές να μεταφέρουν την εκδήλωση μέσα στο κτίριο του πολιτιστικού περίπτερου. Στη συνέχεια και αφού έφτιαξε ο καιρός η εκδήλωση συνεχίστηκε στο προαύλιο και ο Χορευτικός Όμιλος Βαλσαμάτων «Ο Βάλσαμος» χόρεψε 
παραδοσιακούς χορούς. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της ΚΕΔΗΚΕ έκλεισε με κέρασμα ... παραδοσιακή γίδα βραστή και Ρομπόλα.