Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας & Ιθάκης "ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ"

Με επιτυχία η εκδήλωση στο Αργοστόλι για τις ναυτικές οικογένειες της Κεφαλονιάς (εικόνες)

Ο Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος “Το Ριφόρτσο” Κεφαλληνίας και Ιθάκης σε συνεργασία με τον σύλλογο ναυτικών “Νίκος Καββαδίας" διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία χθες το βράδυ 21 Ιουλίου την εκδήλωση με θέμα “Ναυτικές οικογένειες της Κεφαλονιάς στο πέρασμα του χρόνου” στο θεατράκι, στην προβλήτα των κρουαζιεροπλοίων στο Αργοστόλι.

 
Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκε άγνωστο υλικό και φωτογραφίες για τις ναυτικές οικογένειες της Κεφαλονιάς μέσα από ομιλίες.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του συλλόγου “Το Ριφόρτσο” Διονύσης Φωκάς, στη συνέχεια ο Μηνάς Αντύπας στην ομιλία του αναφέρθηκε στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις, ο  Γεράσιμος Γαλανός ανέγνωσε ομιλία της κ. Πέγκυς Μοσχονά για την οικογένεια Βαλλιάνου, ο Διευθυντής της ΑΕΝ Ιονίων Νήσων Ρασσιάς Διονύσιος αναφέρθηκε στην οικογένεια Βεργωτή και την προσφορά τους στην Κεφαλονιά και οι ομιλίες έκλεισαν με τον πρόεδρο του συλλόγου ναυτικών Τάσο Παγουλάτο που μίλησε για τη ζωή των ναυτικών. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Κατερίνα Φωκά.

Στο δεύτερο μέρος ο λαογραφικός, χορευτικός όμιλος Κεφαλονιάς “Κεφαλλήνες” χόρεψε παραδοσιακούς χορούς και στη συνέχεια ο Giorgio Vincenzo Filieri από το ελληνόφωνο χωριό Στερνατία της Ιταλίας τραγούδησε Γκρεκάνικα τραγούδια και καταχειροκροτήκε από τον κόσμο που γέμισε το θεατράκι. Η εκδήλωση έκλεισε με Κεφαλονίτικο κέρασμα.