Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας & Ιθάκης "ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ"

Σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση τιμήθηκε ο κυβερνήτης του HMS DARING, D32 στο Αργοστόλι (εικόνες)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο θέατρο Κέφαλος συνέντευξη τύπου στα πλαίσια της προγραμματισμένης επίσημης επίσκεψης του κυβερνήτη του πλοίου HMS DARING, D32, του Βρετανικού Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού.
  

Η επίσκεψη του HMS DARING στην Κεφαλονιά πραγματοποιήθηκε προκειμένου να αποταθεί φόρος τιμής στη μνήμη των ναυτών για την πολύτιμη προσφορά τους, στους σεισμούς του 1953.

Για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη των κατοίκων της Κεφαλονιάς, σε κλίμα  συγκινησιακής φόρτισης και εκτίμησης ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας παρουσία και του Αντιδημάρχου Τουρισμού Ευάγγελου Κεκάτου, τίμησαν με πλακέτα τον κυβερνήτη του πλοίου Πλωτάρχη Marcus Hember και του πρόσφεραν  αναμνηστικά δώρα από την Κεφαλονιά.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο δημοσιογράφος Σάκης Βούτος ως πολίτης που είχε θύματα στον σεισμό του 1953 και η οικογένεια του δέχτηκε την βοήθεια του πληρώματος του HMS DARING 005.

Εκ μέρους του Πολιτιστικού, Λαογραφικού, Ιστορικού Συλλόγου Κεφαλληνίας & Ιθάκης «ΡΙΦΟΡΤΣΟ» ο Γιάγκος Μεταξάς παρουσίασε οπτικοακουστικό υλικό που  αναφερόταν στα γεγονότα του σεισμού του 1953, την βοήθεια που πρόσφερε το πλήρωμα του HMS DARING 005 και την επίσκεψη τους ξανά στην Κεφαλονιά το 1990. 

Ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα των επισκεπτών, από το Λύκειο Ελληνίδων καθώς και κατάθεση στεφάνων, στην μαρμάρινη επιγραφή στο περίβολο της Παναγίας Ρακαντζή, πλησίον της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος κωνσταντάκης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Αλέξης Μοσχονάς, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Το Ριφόρτσο», Διονύσης Φωκάς.

Φωτογραφίες από http://voutospress.gr και http://www.portoni.gr